mySmartBlood - Interpretacija rezultatov krvnih preiskav

English Slovenian

Interpretacija rezultatov krvnih preiskav z uporabo umetne inteligence

Aplikacija mySmartBlood je diagnostični medicinski pripomoček, ki je namenjen ljudem z zdravstvenimi težavami. Z analizo rezultatov krvnih preiskav predlaga najverjetnejšo skupino bolezni za katero so takšni rezultati značilni. mySmartBlood je orodje, ki vas lahko vodi do pravega zdravnika in tako bistveno skrajša pot do končne diagnoze. mySmartBlood vašemu zdravniku omogoča hitrejše in natančnejše diagnostične odločitve in tako izboljša vaše zdravljenje.

Aplikacija mySmartBlood je plod slovenskega znanja in je bila razvita s strani podjetja Smart Blood Analitics Swiss SA, registriranega v Švici. Več o podjetju in aplikaciji mySmartBlood si lahko preberete na tej povezavi: https://www.smartbloodanalytics.com/en/mysmartblood

Kako deluje aplikacija mySmartBlood?

Aplikacija mySmartBlood se uporablja kot mobilna aplikacija za mobilne naprave s sistemom iOS ali Android. Naložite si jo na svoj telefon preko aplikacije App Store ali Google Play. Deluje z uporabo modela strojnega učenja, ki je naučen na kliničnih primerih. V aplikacijo vnesete osnovne podatke, kot so ime in priimek, datum rojstva in spol ter vrednosti za 52 potrebnih krvnih parametrov. Nato pa vam aplikacija na podlagi teh podatkov predlaga najverjetnejšo skupino bolezni, ki bi lahko bile vzrok za vaše težave.

Aplikacija ni namenjena uporabnikom mlajšim od 18 let.

Seznam potrebnih krvnih preiskav

Za izračun najverjetnejše diagnoze je potrebna analiza 52 krvnih parametrov (paket mySmartBlood), ki jo lahko opravite v našem laboratoriju in izvid prejmete še isti dan na mail. Aplikacijo je mogoče uporabiti le, če so na voljo vsi parametri s seznama preiskav in so le-ti tudi pravilno vnešeni. Cena vseh zahtevanih preiskav je 60,10 EUR. Naročanje na odvzem krvi ni potrebno. Odvzem je potrebno opraviti v jutranjem času in na tešče.

Ob naročilu zahtevanih preiskav za aplikacijo mySmartBlood (paket mySmartBlood) boste na izvidu prejeli tudi QR kodo, ki vam omogoča enostaven vnos rezultatov vaših krvnih preiskav v aplikacijo mySmartBlood. Aplikacija mySmartBlood bo nato izračunala in vam podala seznam vaših najverjetnejših skupin bolezni. 

Preiskave, ki so potrebne za vnos v aplikacijo mySmartBlood so:

mySmartBlood poročilo

V poročilu je navedenih do pet najverjetnejših skupin bolezni, bistvene bolezni v vsaki predvideni skupini bolezni in seznam krvnih preiskav, ki so k predlaganim diagnozam prispevale največ. Poročilo vsebuje tudi vaše vnešene krvne parametre in vaše osebne podatke, ki ste jih vnesli v aplikacijo. Cena mySmartBlood poročila s postavitvijo najverjetnejše diagnoze je 29,99 EUR.

Poročilo lahko preberete na vaši mobilni napravi ali pa ga ustvarite v obliki datoteke PDF in ga tako delite s svojim zdravnikom.

Primer poročila najdete TUKAJ.

Do mySmartBlood poročila v treh korakih:

  • Krvne preiskave opravite na kateremkoli odvzemnem mestu laboratorija Adria lab/SYNLAB. Izmerjene morajo biti vse vrednosti krvnih parametrov iz seznama obveznih krvnih parametrov.
  • V aplikacijo mySmartBlood vnesite rezultate vaših krvnih preiskav tako, da poskenirajte QR kodo, ki se izpiše na izvidu krvnih preiskav ali pa jih v aplikacijo vnesete ročno.
  • Aplikacija mySmartBlood bo izračunala in vam podala seznam vaših najverjetnejših skupin bolezni. 

Podrobnejša navodila glede uporabe aplikacije mySmartBlood boste našli TUKAJ

CENA:

  • LABORATORIJSKE PREISKAVE - paket mySmartBlood (plačilo v laboratoriju): 60,10 EUR
  • IZPIS POROČILA APLIKACIJE mySmartBlood (plačilo online v aplikaciji mySmartBlood): 29,99 EUR

   

Nekaj znanstvenih člankov in objav v medijih glede uporabe umetne inteligence pri postavljanju diagnoz na podlagi izvidov krvnih preiskav:

https://www.nature.com/articles/s41598-017-18564-8   -  An application of machine learning to haematological diagnosis

https://www.nature.com/articles/s41598-019-51147-3   -  Diagnosing brain tumours by routine blood tests using machine learning

https://www.nature.com/articles/s41598-021-90265-9   -  COVID-19 diagnosis by routine blood tests using machine learning

https://www.delo.si/novice/znanoteh/s-preiskavami-krvi-do-odkrivanja-mozganskih-tumorjev/

https://www.kclj.si/index.php?dir=/strokovna_javnost/sredisce_znanj&id=4980

https://www.24ur.com/novice/znanost-in-tehnologija/slovenski-raziskovalci-tumor-na-mozganih-mogoce-odkriti-z-obicajnimi-preiskavami-krvi.html

https://med.over.net/umetna-inteligenca-pomaga-pri-diagnostiki/

https://med.over.net/kaj-razkrivajo-rezultati-vasih-krvnih-preiskav/ 

https://www.zurnal24.si/zdravje/aktualno/prebojno-odkritje-slovenskih-raziskovalcev-pri-diagnostiki-te-hude-bolezni-335736

https://vizita.si/zdravje/kaj-razkrivajo-rezultati-vasih-krvnih-preiskav.html 

Adria lab d.o.o. | Šestova ulica 2, 1000 Ljubljana  | e-mail: laboratorij@adrialab.si

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.