SYNLAB - vodilni v Evropi na področju diagnostičnega testiranja

Razvoj skupine Synlab

SYNLAB: Leta 1998 je nemški zdravnik laboratorijske medicine Dr. Bartl Wimmer skupaj s partnerji ustanovil združenje samostojnih zdravnikov laboratorijske medicine imenovano Synlab GmbH s sedežem v nemškem mestu Augsburg. Leta 2010 je Synlab GmBH prevzel dva vodilna evropska laboratorija, in sicer Futurelab GmBH z Dunaja in Fleming labs Srl iz Brescie. Tako je nastal Synlab Holding GmbH.

LABCO: Leta 2004 je skupina francoskih biologov kot nadgradnjo sodelovanja 9 laboratorijev v Franciji ustanovila podjetje Labco SA. Leta 2007 se je Labco s prevzemom podjetja General Lab v Španiji in na Portugalskem razširil še na tuje trge. Z močno promocijo specializirane diagnostične ponudbe je Labco leta 2014 okrepil svojo mednarodno moč s širitvijo v Anglijo in Italijo.

Z združitvijo laboratorijev SYNLAB in LABCO v mesecu oktobru leta 2015 je nastala skupina SYNLAB International GmbH s sedežem v Augsburgu v Nemčiji.

Skupina SYNLAB danes

Skupina SYNLAB je z združitvijo podjetij Synlab in Labco postala vodilni ponudnik na področju laboratorijske diagnostike v Evropi. S kombinacijo povezovanja in izredno širokega obsega inovativnih diagnostičnih preiskav obeh izvornih podjetij (Synlab in Labco) je zanesljiva in lokalna laboratorijska diagnostika skupine Synlab danes na voljo v več kot 40 državah na 4 celinah ter zaposluje več kot 20.000 ljudi. Na leto opravijo približno 500 milijonov preiskav.

Prednosti mednarodne razširjenosti mreže laboratorijev znotraj Evrope in tudi izven nje Synlab kombinira s prednostmi lokalnih ponudnikov laboratorijskih storitev. Po eni strani ponuja lokalni doseg in osebni pristop, po drugi strani pa imajo preiskovanci možnost koriščenja Synlabove internacionalne strokovnosti in bogate ponudbe različnih preiskav. Širok obseg laboratorijskih storitev ponuja tako za paciente, zdravnike, klinike in farmacevtsko industrijo, katerim zagotavlja hitro, zanesljivo in visoko kakovostno storitev.

Synlab je sinonim za najboljšo storitev - kjerkoli in kadarkoli.

ADRIA LAB - član skupine SYNLAB

Adria lab d.o.o. se je mreži laboratorijev pod imenom SYNLAB International GmbH  pridružil leta 2007.

Kakšne prednosti nam prinaša SYNLAB?

Laboratoriji skupine SYNLAB smo lokalno samostojni, vendar nam medsebojno sodelovanje omogoča veliko konkurenčnost na trgu v smislu višje kakovosti storitev, širše ponudbe in ugodnih cen.

Biti v koraku s časom - moderno in kakovostno 

Kot član skupine SYNLAB imamo dostop do vrhunskih laboratorijskih analizatorjev in inovativnih preiskav. Potrebe po modernih laboratorijskih preiskavah se z napredkom medicine neprestano povečujejo in biti v družbi najsodobnejših laboratorijev nam omogoča, da tudi mi storitve ponujamo na najvišjem nivoju.

SYNLAB si prizadeva za medicinsko odličnost in daje prednost najnovejšim rešitvam, ki jih prinaša napredek znanstvenih raziskav. Laboratoriji skupine SYNLAB smo prepoznani po gostoljubnosti, strokovnosti in spoštovanju etičnih načel.

Širok spekter preiskav po dostopnih cenah

Adria lab d.o.o. kot del skupine SYNLAB ponuja celoten spekter medicinskih laboratorijskih storitev za samoplačnike, zdravnike, podjetja, biološki monitoring in klinične raziskave.

Zdravnike in samoplačnike največkrat zanimajo naslednje preiskave: vakcinacijski statusi, potrditev okužbe z Borrelio burgdorferi, težke kovine v urinu, krvna skupina, urea dihalni test, specifična protitelesa IgE (razne alergije), presejalni in potrditveni test na celiakijo, laktozna intoleranca (genetska analiza), histaminska intoleranca (DAOK), neinvazivno predrojstveno testiranje za kromosomske napake pri plodu (NIPT) ter še mnogi drugi.

Če želite opraviti posebno preiskavo, nas kontaktirajte, da preverimo možnosti analize in vam izdamo ustrezna navodila za odvzem biološkega materiala.

Dejavnosti skupine Synlab

Poglavitna in primarna dejavnost skupine SYNLAB je humana laboratorijska diagnostika. Pri tem ne gre samo za opravljanje preiskav, ampak za celostno podporo zdravnikom, ki jo nudijo s specializiranimi laboratoriji, vrhunskimi strokovnjaki, raziskavami in najmodernejšo opremo. Dejavnost dopolnjujejo še z veterinarskimi laboratorijskimi analizami, analizami za farmacevtsko industrijo, analizami s področja okoljevarstva, prehrambene industrije (hrana in krma za živali), higiene (vzorčenje, analiza, potrditev, monitoring, svetovanje) in analize raznih specializiranih proizvodov (npr. analiziranje motornih olj, goriv, hladilnih tekočin in transformatorskih olj ter monitoring postopkov izgorevanja).

Oglejte si še predstavitveno brošuro skupine SYNLAB (PDF).

SYNLAB- sinergija za prihodnost