Paket SRCE

Srce – osrednja črpalka našega krvožilnega sistema

Srce je osupljiva mišica, skozi katero se kri nenehno pretaka in prehaja v žile ter s tem zagotavlja preskrbo organov in tkiv s hranilnimi snovmi in kisikom. Zdravo in krepko srce je temelj našega zdravja.

Ko srce oslabi

Z leti pa lahko delovanje srca oslabi. K temu pripomorejo tudi bolezni koronarnih žil, sladkorna bolezen, visok krvni tlak, miokarditis ali vnetje srčne mišice in srčni infarkt. Dejavniki tveganja za zgodnji nastanek srčnih bolezni so poleg dedne obremenjenosti tudi nezdrave življenjske navade, kot so kajenje, čezmerno uživanje alkohola, nezdrava prehrana, telesna nedejavnost in stres.

Znaki srčnega popuščanja

Med zgodnje bolezenske znake sodijo utrujenost, upad kondicije, zadihanost pri naporih in zastajanje vode v spodnjem delu nog. Z napredovanjem bolezni se zadihanost pojavlja že pri lažji aktivnosti ali celo mirovanju, voda zastaja tudi v drugih delih telesa, pojavi se težka sapa v ležečem položaju ali ponoči, pogostejše pa je tudi odvajanje vode ponoči.

Kako ukrepati?

Če pri sebi opazite katerega od navedenih simptomov, je smotrno pomisliti tudi na oslabljeno delovanje srčne mišice. Ker pa znaki srčnega popuščanja pogosto nastopijo počasi in neopazno, bolnika velikokrat pozno pripeljejo k zdravniku. K osnovni diagnostiki srčnega popuščanja sodijo poleg ostalih tudi laboratorijske preiskave.

V paket SRCE so vključene naslednje skrbno skrbno izbrane preiskave, s katerimi boste dobili prvi vpogled v stanje svojega srca in morebitno tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni, med katere spada tudi srčno popuščanje:

Hemogram, lipidi (Holesterol, HDL holesterol, LDL holesterol, trigliceridi), glukoza,  protein NTproBNP, encim kreatin kinaza (CK), aminokislina Homocistein, ledvični testi (sečnina, kreatinin in urat), jetrna encima (AST, ALT), elektrolita (kalij, natrij),  ščitnični hormon TSH, urin, hsCRP.

Posebno opozorilo: zaradi visoke specifičnosti določenih preiskav, ki so vključene v paket SRCE je zelo pomembno, da preiskovanec v času odvzema krvi za preiskavo ne preboleva akutne okužbe, ni poškodovan in nima kakršnihkoli znakov sistemskih vnetnih bolezni, saj rezultati preiskav v tem primeru ne bodo pokazatelj pravega stanja.

Ne odlašajte in posrbite zase!

Pridete lahko brez naročanja in na tešče.

Ker vemo, da je zdravje dragoceno!

CENA PAKETA: 80 EUR