Pogosta vprašanja

Ali se je potrebno za odvzem predhodno naročiti?

Na odvzem lahko pridete brez predhodnega naročanja. Delovne čase in naslove naših laboratorijev in odvzemnih mest najdete TUKAJ.

Koliko časa je potrebno čakati na rezultat?

Rezultati so na voljo v istem dnevu, razen če gre za preiskave, ki jih pošljemo v drug laboratorij. V tem primeru boste čakali nekaj dni.

Ali je potrebno biti za odvzem tešč?

Na biokemijske lastnosti krvi določena prehrana vsekakor vpliva. Zlasti lipemičnost krvi (povečana vsebnost maščob) lahko vpliva na izvedbo nekaterih preiskav tako, da rezultati niso več realni. Prav zaradi tega priporočamo, da prihajate na odvzem krvi tešči. Biti tešč pomeni, da 8 do 12 ur prej ne uživate hrane, lahko pa pijete vodo. Dan pred odvzemom ne pretiravajte s fizičnimi aktivnostmi in alkoholom.

Ali lahko v vašem laboratoriju opravim tudi samoplačniško testiranje in kakšen je način plačila?

Seveda lahko pridete tudi brez napotnice. Plačate lahko z gotovino ali plačilnimi karticami (BA, EC, Karanta, American Express, Diners, Visa).

Ali dobim poleg izvida tudi kakšen komentar?

Na izvidu so poleg vaših vrednosti napisane tudi enote in orientacijske referenčne vrednosti za odrasle. Če so vaše vrednosti višje, potem je ob vrednosti oznaka H (high), če so znižane, je oznaka L (low). Sicer pa je najbolje, da v primeru odstopanj obiščete svojega zdravnika.

Kje lahko parkiram avto?

LJUBLJANA: Našim strankam je na voljo parkirišče nasproti vhoda v laboratorij (Ilirija parking). Ob predložitvi parkirnega listka vam strošek parkirnine povrnemo. Parkirišče za invalide se nahaja neposredno ob stavbi laboratorija (dostop s Postojnske ulice). Dostop v laboratorij je urejen tudi za invalide.

CELJE (Vodnikova ulica): Parkiranje je mogoče na plačljivih parkiriščih v neposredni bližini laboratorija.

CELJE (Specialistična klinika Dvorec Lanovž), MARIBOR in KOPER: Parkirate lahko na parkirišču pred stavbo. Dostop v laboratorij je urejen tudi za invalide.