Posebne preiskave

Kaj so posebne preiskave?

Določene preiskave, ki jih sicer ne opravljamo v našem laboratoriju, lahko naročite tudi pri nas. Naši sodelavci bodo poskrbeli za odvzem ustreznega vzorca in brezplačno opravili distribucijo vzorcev v druge laboratorije v skladu z zahtevami za transport vzorcev.

Sodelujemo tako s specializiranimi slovenskimi laboratoriji kot tudi laboratoriji skupine SYNLAB, član katere smo. Če vas zanima določena preiskava, ki je ni na našem seznamu preiskav, nas kontaktirajte in poiskali bomo ugodno rešitev.

Katere preiskave vam lahko ponudimo v sodelovanju z drugimi laboratoriji?

Zdravnike in samoplačnike največkrat zanimajo naslednje preiskave: vakcinacijski statusi, potrditev okužbe z Borrelio burgdorferi, proteinogram, težke kovine v urinu, % cdt, krvna skupina, urea dihalni test, specifična protitelesa IgE (razne alergije), presejalni in potrditveni test na celiakijo, laktozna intoleranca (genetska analiza), histaminska intoleranca (DAOK), neinvazivno predrojstveno testiranje za kromosomske napake pri plodu (NIPT) ter še mnoge druge.

Kako opravim posebno preiskavo?

Če želite opraviti posebno preiskavo, nas kontaktirajte, da preverimo možnosti analize in vam izdamo ustrezna navodila za odvzem biološkega materiala. Nekatere preiskave pošiljamo v ustrezne laboratorije po Sloveniji, ostale pa v laboratorij SYNLAB v Nemčiji in druge laboratorije SYNLAB po Evropi.

Kdaj lahko pričakujem izvid?

Ob naročilu vas bomo obvestili tudi o pričakovanem času do izvida. Običajno bo le-ta na voljo v nekaj dneh – odvisno od vrste preiskave in laboratorija.