Uricult

English Slovenian

Okužba sečnih poti sodi med najpogostejše bakterijske okužbe, ki jo največkrat povzročajo Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, enterokoki in stafilokoki. Okužbe ponavadi najprej prizadenejo spodnja sečila (sečnica, mehur), lahko pa se širijo tudi v zgornja sečila (sečevod, ledvice). Urin v mehurju zdravega človeka je sterilen, je pa tudi hranljivo gojišče, idealno za razmnoževanje bakterij.

Uricult je hitra metoda za ugotavljanje urinske infekcije. Temelji na gojenju bakterij iz urina na agarskem gojišču. Po 24-urni inkubaciji preštejemo število poraslih bakterijskih kolonij.

Za izvedbo preiskave potrebujemo urin. Pacient zajame srednji curek prvega jutranjega urina ali urina, ki je bil v mehurju zadržan vsaj 4 ure. 

Izvid je običajno na voljo v 24 urah.

Orientacijske referenčne vrednosti: negativno (manj kot 103 kolonij/ml)  

Podajanje rezultatov: rezultat je podan kot 0 (negativno) ali 1 (pozitivno).

CENA TESTA: 5,00 EUR.

Adria lab d.o.o. | Šestova ulica 2, 1000 Ljubljana  | e-mail: laboratorij@adrialab.si

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.