Anti-SARS-CoV-2 TEST

V laboratoriju Adria lab vam nudimo presejalno kvantitativno serološko testiranje za dokazovanje prisotnosti protiteles proti novemu koronavirusu SARS CoV-2 (COVID-19).

Rezultat je izražen v skupni količini specifičnih protiteles IgM in IgG, ki se običajno razvijejo po stiku z virusom.

KAJ NAM TEST POVE?

Test temelji na dokazovanju prisotnosti protiteles IgM in IgG v krvi, ki se praviloma razvijejo po okužbi. Če so v krvi prisotna protitelesa pomeni, da je človek prišel v stik z virusom.

TEST NE POKAŽE TRENUTNE OKUŽBE Z VIRUSOM, ZATO NI PRIMEREN ZA PRESTOP MEJE ALI SKRAJŠANJE ODREJENE KARANTENE.

KDAJ NA TESTIRANJE?

Testiranje se lahko opravi kadarkoli po preteku najman 4 tednov od okužbe. Med akutno okužbo je najprimernejši test odvzem brisa nosno-žrelne votline, glede katerega priporočamo posvet z osebnim zdravnikom.

REZULTATI TESTIRANJA:

Rezultat je podan kvantitativno v mednarodnih enotah.

Negativno: V vašem vzorcu krvi nismo dokazali specifičnih protiteles proti virusu SARS-CoV-2 (povzročitelju COVID-19), kar pomeni, da do odvzema vzorca okužbe z virusom SARS-CoV-2 najverjetneje niste preboleli.

Znano je, da ima 20-40% okuženih s SARS-CoV-2 v prvih tednih po okužbi (zlasti v primeru brezsimptomne ali blage/zmerne bolezni) v krvi nemerljivo količino specifičnih protiteles proti virusu SARS-CoV-

V primeru prisotnosti kliničnih znakov, ki bi lahko nakazovali COVID-19 (vročina, mrzlica, bolečine v mišicah, boleče žrelo, kašelj, težko dihanje, izguba voha/okusa, bolečine v prsnem košu) nemudoma kontaktirajte svojega osebnega zdravnika, da vas napoti na PCR testiranje iz brisa nosnega dela žrela.

Pozitivno: V vašem vzorcu krvi smo dokazali eno ali več vrst specifičnih protiteles proti virusu SARS-CoV-2 (povzročitelju COVID-19), kar pomeni, da ste v preteklosti prišli v kontakt z virusom SARS-CoV-2.

Virus SARS-CoV-2 poznamo šele kratek čas, zato še vedno ni znano, koliko časa bodo protitelesa proti virusu SARS-CoV-2 prisotna v vaši krvi in ali je možna ponovna okužba kljub trenutni prisotnosti ene ali več vrst specifičnih protiteles proti virusu SARS-CoV-2.

Prav tako še ni znano, ali bo, takrat ko bodo na razpolago varna in učinkovita cepiva proti okužbi s SARS CoV-2, to cepljenje (če ga boste želeli) za vas smiselno ali ne. 

CENA: 25,00 EUR

(+ 2,5 EUR za odvzem krvi)