Paket ŠČITNICA

Ščitnica vpliva na skoraj vse procese v telesu, saj uravnava metabolizem in s tem vpliva na delovanje vseh pomembnih organov v našem telesu. Težave s ščitnico so lahko posledica zmanjšanega ali povečanega delovanja te žleze.

Z motnjami ščitnice in težavami, povezanimi z njimi se spopada vedno več ljudi, a večina bolnikov ne pozna vzrokov za svoje težave in jih ne pripisuje motnjam v delovanju ščitnice. Tako hipotiroidizem kot hipertiroidizem lahko spremljajo številni simptomi, ki so povezani tako z duševnim kot tudi s fizičnim zdravjem.

Simptomi, ki kažejo na nepravilno delovanje ščitnice so: utrujenost, brezvoljnost, razdražljivost in nemir, tesnoba, sprememba apetita, pozabljivost, izguba libida, razbijanje srca, suha koža, težave s prebavo, bolečine v okončinah ali mišicah, motnje menstrualnega ciklusa, visok ali nizek krvni tlak, mrzlica, hripavost, težave s spanjem, občutno pridobivanje ali izgubljanje teže, tanjšanje in izgubljanje las, krhki in lomljivi nohti, težave z zanositvijo in drugo.

Če so vaši simptomi že dlje časa trajajoči, vzroki zanje pa nepojasnjeni, je priporočljiv pregled ščitničnih hormonov, saj neodkrit hipotiroidizem ali hipertiroidizem lahko povzroči hujše težave.

S paketom ščitnica lahko preverite raven vseh treh ščitničnih hormonov in tudi nivo obeh označevalcev avtoimunskega vnetja ščitnice.

Strokovne smernice priporočajo odvzem vzorca za preiskave ščitnice med 10. in 16. uro, saj je takrat koncentracija TSH najnižja in najbolj stabilna.

Paket vključuje naslednje preiskave: TSH, prosti T3, prosti T4, anti TPO, anti TG

Cena paketa: 40 EUR

Pridete lahko brez naročanja in na tešče.