LABORATORIJSKE PREISKAVE za spremljanje zdravstvenega stanja po preboleli okužbi COVID-19

Virus SARS-CoV-2 lahko pušča številne resne in neprijetne posledice še več tednov ali celo več mesecev po preboleli bolezni. Pri nekaterih ljudeh se namreč imunski sistem aktivira pretirano in povzroči hudo sistemsko vnetje, ki lahko prizadene različne organske sisteme in ima različne dolgoročne posledice na zdravje ljudi. Težave se ne pojavljajo samo pri težjih potekih bolezni, pač pa tudi pri mlajših bolnikih, ki so bolezen preboleli v blažji obliki.

Običajni simptomi po preboleli okužbi so utrujenost, glavoboli, bolečine v mišicah, otekanje sklepov, izguba mišične mase, težave s koncentracijo, mišljenjem in spanjem, izguba las, pospešeno bitje srca, težave z dihanjem ter slabo počutje po telesni aktivnosti.

Hujše posledice pa se kažejo z vnetjem srčne mišice, s poškodbami na notranjih organih (jetra, ledvice) in motnjami v strjevanju krvi. Zaradi teh je povečano tveganje za nastanek pljučne embolije, srčnega infarkta in možganske kapi ter drugih venskih tromboz. Večini pa se zaradi bolezni COVID-19 tudi poslabšajo predhodne kronične bolezni, kot na primer sladkorna bolezen, kronična ledvična bolezen, popuščanje srca in drugo.

Se tudi vaše zdravstveno stanje po preboleli bolezni COVID-19 še ni povrnilo v stanje pred okužbo?
Poskrbite zase in preverite delovanje pomembnih organov, na katerih lahko prebolela okužba z virusom SARS-Cov-2 pusti resne posledice.

Priporočamo naslednje krvne preiskave:

  • Splošna krvna slika: HEMOGRAM
  • Vnetni faktor: CRP
  • Faktor strjevanja krvi: D-DIMER
  • Jetra: AST, ALT, BILIRUBIN celokupni, PROTEINI, ALBUMINI
  • Ledvice: KREATININ, SEČNINA
  • Srce: CK, LDH, MIOGLOBIN
  • Zaloga železa: FERITIN

Cena preiskav je 52,80 EUR (+2,50 EUR za odvzem krvi)

Za odvzem krvi je potrebno biti tešč.

Svetujemo vam, da se v primeru odstopanj vaših rezultatov od orientacijskih referenčnih vrednosti posvetujete z osebnim zdravnikom.

Ker vemo, da je zdravje dragoceno!