Storitve

English Slovenian

Kdaj boste prejeli izvide?

Izvidi preiskav, ki jih opravljamo v našem laboratoriju, so na voljo še isti dan, izvidi preiskav drugih laboratorijev pa v nekaj dneh.

Kako boste prejeli izvide?

Izvide lahko dvignete osebno ali pa vam jih pošljemo po navadni ali elektronski pošti. V primeru, da se boste odločili za pošiljanje izvida po elektronski pošti, boste ob vpisu na sprejemu podpisali izjavo in prejeli unikatno kodo za odpiranje izvida. Zaradi posredovanja občutljivih podatkov je namreč izvid, ki ga boste prejeli po mailu zaklenjen in boste za odpiranje potrebovali to kodo. Koda, ki jo boste prejeli bo ista za vse vaše izvide in z njo lahko izvid odprete vsakič, ko ga boste potrebovali. 

Kako naprej?

Na izvidu so poleg vaših rezultatov napisane tudi orientacijske referenčne vrednosti za odrasle. Priporočamo vam, da se v primeru odstopanj od le-teh, obrnete na svojega zdravnika.

  

Posvet s splošnim zdravnikom

Poleg laboratorijskih preiskav imamo v našem laboratoriju na voljo tudi plačljivo storitev telefonski posvet z zdravnikom. Zdravnik vam lahko pomaga pri razlagi krvnih izvidov in vam svetuje nadaljnje postopke.

Posvet z zdravnikom lahko naročite skupaj s paketom preventivnih laboratorijskih preiskav. Ko prejmete laboratorijski izvid, se preko elektronske pošte z zdravnikom dogovorite o datumu in uri posveta. Posvet z zdravnikom bo trajal do 20 minut. Posvet se opravi v roku 2 delovnih dni po vzpostavitvi kontakta. Po opravljenem posvetu boste prejeli povzetek posveta tudi v pisni obliki.

Za več informacij se obrnite na naše osebje ali nam pošljite elektronsko sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Cena posveta: 30,00 €

Strošek posveta poravnate ob naročilu paketa preiskav.

Posvet z zdravnikom je informativne narave in ne nadomešča zdravljenja ali obiska pri osebnem zdravniku ali zdravniku specialistu. Storitve ne izvajamo za otroke in mladostnike do 18. leta starosti.

 

Posvet z ginekologom

Za razlago krvnih izvidov paketa hormoni se lahko obrnete na ginekološko ambulanto MED-ONA v Trzinu (www.medona.si).

Za naročanje na posvet ali več informacij so dosegljivi na telefonski številki 01/568 07 81 ali preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. 

Cenik posveta:

Posvet do 15 minut: 30,00 €

Posvet do 30 minut: 50,00 €

Posvet do 45 minut: 65,00 €

Strošek posveta poravnate pri izvajalcu svetovanja.

 

Zdravje je najbolj dragocena stvar za vsakega izmed nas. Zato verjamemo, da je skrb zanj najlepše darilo, ki ga lahko podarite.

Zdrav in zadovoljen delavec je najboljša investicija

Z daljšanjem življenjske in delovne dobe narašča pomen zdravja na delovnem mestu. Izboljšanje splošnega zdravja in dobrega počutja zaposlenih je skupen interes tako delodajalcev kakor zaposlenih. Podjetja si v svojih vrstah želijo zdrave in zadovoljne delavce, ki se v podjetju dobro počutijo, saj so takrat pri svojem delu bolj produktivni in ustvarjalni, redkeje zbolijo in manj koristijo bolniško. To se še posebno pozna pri manjših podjetjih, v katerih vsaka odsotnost z dela predstavlja velik vpliv na produktivnost, organizacijo dela in posledično preobremenjenost ostalih zaposlenih.

Preventivni pregledi – še preden se pojavijo težave

Zgodnje odkrivanje obolenj je izjemno pomembno za čim večjo možnost ozdravitve. Z laboratorijskimi testi se lahko odkrijejo spremembe v telesu še pred kliničnim pojavom simptomov, zelo uporabni pa so tudi pri spremljanju različnih obolenj.

V laboratorijih Adria lab, ki so del globalne Skupine SYNLAB, vam omogočamo, da vašim zaposlenim ali poslovnim partnerjem podarite dostop do najsodobnejših preiskav ter jim tako pomagate pri ohranjanju in izboljševanju zdravja. 

Pri tem vam bomo z veseljem pomagali in svetovali, katere preiskave ali pakete preiskav izbrati glede na vaše želje in potrebe.

Kako podariti skrb za zdravje - laboratorijske preiskave?

Preventivni laboratorijski pregledi so odlično in uporabno darilo, ne samo ob posebnih priložnostih, pač pa tudi kot nagrada ob koncu leta. Podarite jih lahko v različnih oblikah:

  • darilo v obliki posamezne preiskave (npr. Sladkor v krvi);
  • darilo v obliki paketa preiskav (npr. Managerski paket);
  • darilni boni (zaposleni si lahko izbere preiskave sam).

Za dodatne informacije ali naročilo kliknite tukaj.

  

Kje opraviti preiskave?

Vaši zaposleni ali poslovni partnerji se lahko po predhodnem dogovoru oglasijo na katerikoli lokaciji našega laboratorija ob času, ki je za njih najugodnejši. Prisotni smo v 4 slovenskih mestih (Ljubljana, Maribor, Celje in Koper).

Laboratorijski izvid

Preiskave so gotove še isti dan. Izvide lahko pošljemo po navadni pošti ali pa zakodirane po elektronski pošti. Odklene se jih s kodo, ki jo preiskovanec dobi ob odvzemu.

Na izvidu so poleg rezultatov napisane tudi orientacijske referenčne vrednosti za odrasle. V primeru odstopanj od le-teh priporočamo obisk zdravnika.

Ali bodo zaposleni mislili, da jih preverjate?

Glede izdaje izvidov zagotavljamo popolno diskretnost, saj vsak preiskovanec prejme izvid osebno na dom ali zakodiranega po elektronski pošti. Delodajalec lahko izvide prejme le ob predložitvi pisnega dovoljenja preiskovanca.

Povejte svojim zaposlenim, da vam je mar zanje in za njihovo zdravje!

Za dodatne informacije ali naročilo kliknite tukaj.

Kaj je biološki monitoring?

Cilj biološkega monitoringa je ugotoviti, v kakšnem obsegu so delavci pri svojem delu izpostavljeni škodljivim snovem. S tem v zvezi se določi vpliv okolja na zdravje delavca. Biološki monitoring je torej namenjen zagotavljanju varnosti in varovanja zdravja delavcev, ki so pri svojem delu izpostavljeni nevarnim kemičnim snovem.

Besedna zveza oz. pojem »biološki monitoring« marsikaterega delodajalca morda sprva prestraši, za zdravnika specialista medicine dela pa pomeni veliko dela s pripravo poročil in preračunavanjem rezultatov. Kljub vsemu pa je izvajanje biološkega monitoringa obveznost delodajalca pri vseh tistih podjetjih, kjer so delavci pri svojem delu izpostavljeni kemičnim snovem.

Katera podjetja morajo izvajati biološki monitoring pri svojih delavcih?

Biološki monitoring morajo izvajati vsa podjetja, ki imajo v oceni tveganja napisano, da delajo z nevarnimi snovmi. Ta podjetja morajo biološki monitoring vključiti v Izjavo o varnosti z oceno tveganja in ga tudi izvajati.

Zakonodaja na področju biološkega monitoringa

Zakonodaja je jasna od leta 2005, ko je začel veljati Pravilnik o varovanju delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti kemičnim snovem pri delu, inšpektorji pa so na tem področju vedno bolj dejavni. Konec leta 2018 je stopil v veljavo tudi Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o varovanju delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti kemičnim snovem pri delu.

Zakaj za izvajanje analiz biološkega monitoringa izbrati laboratorij Adria lab?

Adria lab d.o.o. je prvi zasebni diagnostični laboratorij v Sloveniji. Leta 2007 smo se priključili skupini evropskih laboratorijev pod imenom SYNLAB, kar nam omogoča, da svoje storitve ponujamo na najvišjem nivoju, v širokem obsegu ter po ugodnih cenah.

Imamo že nekajletne izkušnje pri določanju snovi iz Priloge II in Priloge IV Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o varovanju delavcev pred tveganji zaradi izpostavljenosti kemičnim snovem pri delu (Zavezujoče biološke mejne vrednosti - BAT vrednosti) za kar nekaj uglednih slovenskih podjetij. In pri tem lahko pomagamo tudi vam.

Katere snovi se najpogosteje določa?

Naše stranke najpogosteje zanima testiranje na snovi kot so: aceton, etilbenzen, fenol, ksilen, metanol, stiren, svinec in toluen. Poleg teh pa lahko pri nas naročite testiranje še na številne druge nevarne snovi.

Kje začeti in kako vam bomo pri tem pomagali mi?

Za začetek delodajalci skupaj z izvajalcem medicine dela določite snovi, za katere je potrebno izvesti biološki monitoring. S seznamom teh snovi se lahko obrnete na nas. Svetujemo vam tudi glede vzorčenja, primernega biološkega materiala, časa vzorčenja, izbora karakterističnih pokazateljev, morebitnega preračuna rezultatov in podobno. Poskrbimo za transport odvzetega biološkega materiala z mesta vzorčenja, primerno skladiščenje in ustrezen transport do analiznega laboratorija.

Kje se opravijo analize?

Večino snovi iz Priloge II in Priloge IV lahko določimo v laboratorijih SYNLAB po konkurenčnih cenah. Analize so izvedene v akreditiranih laboratorijih z akreditiranimi analitskimi metodami (SIST EN ISO 15189).

 

Dovolite torej, da vam pomagamo izvesti biološki monitoring – hitro, strokovno in ugodno!

Kontaktirajte nas za več informacij.

Sodelovanje z nami

Adria lab d.o.o. je z dolgoletno tradicijo kakovosti dobro uveljavljen zasebni diagnostični laboratorij, ki posluje že od leta 1993. Delujemo v skladu s Pravilnikom o pogojih, ki jih morajo izpolnjevati laboratoriji za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine (Uradni list RS, št. 64/2004). Na podlagi tega pravilnika nam je Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije dodelilo dovoljenje za izvajanje preiskav na področju medicinske biokemije.  

Naši poslovni partnerji so zasebni zdravniki in javni zavodi, ki jim nudimo kakovostno podporo pri obravnavi bolnikov. Odlikujejo pa nas tudi hitrost, ustrežljivost, prilagodljivost in nenazadnje tudi konkurenčnost pri cenah.

V Ljubljani in bližnji okolici imamo za poslovne partnerje organizirano kurirsko službo za prevoz bioloških vzorcev. Če krvi pri vas ne jemljete, lahko preiskovance pošljete na odvzem krvi v naš laboratorij. Iz oddaljenih krajev nam lahko vzorce krvi za določene preiskave pošljete tudi po pošti (po predhodnem dogovoru in navodilih).

Če se zanimate za sodelovanje z nami, nas pokličite za dodatne informacije.

Preiskave

V našem laboratoriju izvajamo hematološke, biokemijske in imunološke preiskave krvi, osnovne teste hemostaze ter preiskave urina in blata. Kri za določene preiskave, ki jih ne izvajamo v našem laboratoriju, pošiljamo v druge ustrezne laboratorije.

Seznam preiskav, ki jih izvajamo, boste našli na naši naročilnici, ki jo lahko uporabite tudi za naročanje preiskav: naročilnica za naročanje preiskav.

Laboratorijski izvidi

Izvidi preiskav, ki jih opravljamo v našem laboratoriju, so na voljo še isti dan, izvidi preiskav drugih laboratorijev pa v nekaj dneh. Lahko vam jih pošljemo po pošti, omogočeno pa imamo tudi elektronsko izmenjavo podatkov.

Elektronska izmenjava podatkov

Laboratorij Adria lab d.o.o. je tehnično opremljen s sodobnim laboratorijskim informacijskim sistemom L@B-IS podjetja Fin-Pro.

Laboratorijski informacijski sistem L@B-IS nam omogoča elektronsko izmenjavo podatkov z našimi naročniki. Prednosti uporabe elektronske izmenjave podatkov so številne. Naročanje laboratorijskih preiskav zmanjša količino administrativnih opravil in s tem zagotavlja večjo točnost. Prenos podatkov je sledljiv in popolnoma varen. Izvidi so za naročnika dosegljivi že takoj po potrditvi v laboratoriju. Omogočen je enostaven in pregleden prikaz rezultatov preiskav ter učinkovitejše obvladovanje velike količine podatkov in informacij. Možen je tudi vpogled v zgodovino laboratorijskih izvidov.

Elektronska izmenjava podatkov s programom L@B-IS je že zagotovljena uporabnikom programov Hipokrat (LIST d.o.o.), ISOZ21 in BIRPIS21 (SRC Infonet).

Če vas zanima elektronska izmenjava podatkov z našim laboratorijem, se obrnite na svojega dobavitelja programske opreme.

Adria lab d.o.o. | Šestova ulica 2, 1000 Ljubljana  | e-mail: laboratorij@adrialab.si

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.