O nas

English Slovenian

Kdo smo

Smo prvi in največji zasebni diagnostični laboratorij v Sloveniji z več kot 25 letno tradicijo. Laboratorij je bil leta 1993 ustanovljen pod imenom Adria lab, v letu 2007 pa smo se priključili svetovni mreži laboratorijev pod skupnim imenom SYNLAB. Laboratorij deluje pod strokovnim vodstvom mag. Mojce Bilač Krašnja, spec. med. biokem. in ima dovoljenje za izvajanje preiskav na področju medicinske biokemije, ki ga je izdalo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije. Sedež imamo v Ljubljani, poslovno enoto v Celju, odvzemna mesta pa tudi v MariboruKopru in Celju v dvorcu Lanovž.

Kaj počnemo

Izvajamo biokemijske, hematološke in imunokemijske preiskave krvi, preiskave urina in blata ter osnovne teste hemostaze. Poleg tega vzorce za določene preiskave, ki jih ne izvajamo v našem laboratoriju, pošiljamo v druge ustrezne laboratorije v Sloveniji in tujini. Poskrbeli bomo, da boste v našem laboratoriju prejeli zanesljiv laboratorijski izvid še isti dan. Naša ključna naloga je odličnost na vseh področjih delovanja, kar omogočamo z rednim strokovnim usposabljanjem našega osebja, opremljenostjo laboratorija z vrhunskimi laboratorijskimi analizatorji in sodobnim laboratorijskim informacijskim sistemom.

Kdo so naše stranke

Naše stranke so zasebni zdravniki in javni zavodi, ki jim nudimo kakovostno podporo pri obravnavi bolnikov. Poleg tega lahko pri nas posamezniki hitro in na enem mestu opravijo samoplačniške laboratorijske preiskave. Sodelujemo tudi z različnimi podjetji pri pregledih zaposlenih, pri kliničnih študijah in biološkem monitoringu.

Zakaj nam zaupajo

Naše stranke vedo, da bodo poleg zanesljivega izvida pri nas prejele tudi strokoven nasvet glede laboratorijskih preiskav in cenijo to, da smo hitri, prilagodljivi in nenazadnje tudi konkurenčni pri cenah. Zaradi tega se vedno znova vračajo k nam, kadar potrebujejo usluge laboratorijske diagnostike.

Dovoljenje za delo

Delujemo v skladu s Pravilnikom o pogojih, ki jih morajo izpolnjevati laboratoriji za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine (Uradni list RS, št. 64/2004) ter Pravilnikom o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o pogojih, ki jih morajo izpolnjevati laboratoriji za izvajanje preiskav na področju laboratorijske medicine (Uradni list RS 1/16). Na podlagi teh pravilnikov nam je Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije dodelilo dovoljenje za izvajanje preiskav na področju medicinske biokemije.

Kodeks ravnanja

Zanesljivost in integriteta sta postala ključna pojma sodobnega korporativnega upravljanja. Trajna rast poslovanja je namreč mogoča le, v kolikor se podjetje lahko zanese na zanesljivost svojih delničarjev, strank, dobaviteljev in osebja – lokalno in globalno. Takšno zaupanje je mogoče pridobiti le z doslednim spoštovanjem visokih standardov družbeno sprejemljivega in etičnega ravnanja.

Z namenom vzpostavitve jasnih standardov je skupina SYNLAB sprejela KODEKS RAVNANJA, ki odraža naša prepričanja in vrednote ter opisuje, kako se ta načela izvajajo in uporabljajo pri vsakodnevnem poslovanju.

Visoke standarde pričakujemo tudi od naših dobaviteljev, zato je družba SYNLAB sprejela KODEKS RAVNANJA DOBAVITELJEV ter PRAVILNIK PRIJAVE KRŠITELJEV TRETJIH OSEB. Ta pravilnik prijave kršitev oz. poročanja tretjih oseb je namenjen temu, da poslovne partnerje in njihove zaposlene ter ostale tretje osebe spodbudimo in jim omogočimo, da poročajo o ugotovljenih kršitvah zakona o skrbnem pregledu dobaviteljev ali sumu na le-te in kršitvah kodeksa ravnanja dobaviteljev družbe SYNLAB .

 

VIDEO: Predstavitev storitev diagnostičnega laboratorija Adria lab/SYNLAB

 

Ker vemo, da je zdravje dragoceno!

Naše delo - naša strast

Strokovnost ter pripravljenost na stalno nadgrajevanje znanja, bogate izkušnje in pristna zavzetost za opravljanje našega dela so tisto, kar nas odlikuje. Izkušena ekipa, ki skrbi za odvzem krvi in izvajanje analiz, bo z znanjem in prizadevnostjo poskrbela za kakovostno izvedbo storitev in vam omogočila prejem zanesljivih rezultatov laboratorijskih preiskav v najkrajšem možnem času.

Naše znanje - naša odlika

Brezpogojno dosegamo in presegamo standarde kakovosti, ki veljajo na področju laboratorijske medicine. V ta namen se redno izobražujemo na različnih kongresih ter sodelujemo s Slovenskim združenjem za klinično kemijo in laboratorijsko medicino (SZKKLM) in z Zbornico laboratorijske medicine Slovenije (ZLMS).


Vodstvo

DIREKTORICA IN VODJA LABORATORIJA

mag. Mojca Bilač Krašnja, spec. med. biokem. 

NAMESTNICA VODJE LABORATORIJA IN OSEBA, ODGOVORNA ZA KAKOVOST:

dr. Tamara Rozman, spec. med. biokem.

 

Odvzem krvi in analize

Za odvzem krvi skrbi izobražena in izkušena ekipa, ki odvzem izpelje tako profesionalno, da ga po vsej verjetnosti še čutili ne boste. Težavnih odvzemov se pri nas ne ustrašimo in jih raje vzamemo kot izziv. Vsi sodelavci, ki opravljamo odvzeme krvi, imamo certifikat za jemanje krvi.

 • 2 specialistki medicinske biokemije
 • 5 magistrov in magistric laboratorijske biomedicine
 • 1 magistrica biokemije
 • 9 diplomiranih inženirjev laboratorijske biomedicine
 • 1 diplomirana medicinska sestra
 • 3 srednji laboratorijski tehniki
 • 1 diplomirani inženir kemijske tehnologije

Ostalo

Da pa tudi ostalo delo poteka tako, kot je potrebno, skrbijo podporne službe kot so računovodstvo, prodaja in marketing, kjer svoje delo prav tako predano opravljajo:

 • 1 doktorica veterinarske medicine
 • 1 diplomirana ekonomistka
 • 1 magistra ekonomije

Kurirska služba

Kurirsko službo imamo organizirano za prevoz bioloških vzorcev naših poslovnih partnerjev – zdravnikov. Poleg tega vzorce za določene preiskave, ki jih ne izvajamo v našem laboratoriju, pošiljamo v druge ustrezne laboratorije.

Za prevoz biološkega materiala poskrbijo 4 kurirji.

Spletna izjava o zasebnosti

Zaposleni v Adria lab d.o.o., član skupine SYNLAB, se zavedamo in spoštujemo zasebnost strank in zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno in skladno z zakonodajo.

Ta izjava o zasebnosti podaja splošne informacije o tem, katere osebne podatke bi lahko obdelovali in zbirali o vas, kadar se znajdete v vlogi obiskovalca naše spletne strani ali poslovnih prostorov, ali ko pridete v stik z našimi sodelavci, dobavitelji ali drugimi poslovnimi partnerji. Zato vas prosimo, da to izjavo o zasebnosti pozorno preberete.

Podatki, ki jih zbiramo o vas

Zbiramo in obdelujemo lahko naslednje podatke o vas:

 • Podatki, ki nam jih posredujete: to so vaši podatki, ki nam jih posredujete, ko: izpolnjujete obrazce na naši spletni strani (ali druge obrazce, za katere vas prosimo, da jih izpolnite), nam izročite vizitko (ali kaj podobnega) ali komunicirate z nami po telefonu, pošti, e-pošti ali na drug način. Ti podatki lahko na primer vključujejo vaše ime in priimek, naslov, e-poštni naslov in telefonsko številko; podatke o vašem poslovnem razmerju s skupino Synlab ter podatke o vašem poklicu, ozadju in interesih.
 • Podatki, ki jih o vas zbirajo naša spletna stran in drugi sistemi: Med obiskom naše spletne strani se bodo o vas in vašem obisku samodejno zbirali nekateri podatki, vključno z naslovom internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo vaše naprave z internetom, in nekateri drugi podatki, kot so vrsta in različica vašega brskalnika ter strani, ki jih obiščete na naši spletni strani.

Naša spletna stran lahko na vašo napravo prenaša tudi »piškotke«.

Če našim zaposlenim in drugim članom osebja pošiljate e-poštna sporočila, jih kličete po telefonu ali jim pošiljate druga elektronska sporočila, bodo naši sistemi informacijske tehnologije beležili podrobnosti o teh pogovorih, včasih tudi njihovo vsebino.

Drugi podatki: Nekatere podatke lahko zbiramo tudi iz drugih virov. Na primer: če smo v poslovnem razmerju z organizacijo, ki jo zastopate, nam lahko vaši sodelavci ali drugi poslovni stiki posredujejo nekatere vaše podatke, kot so vaši podatki za stik ali podatki o vaši vlogi v tem poslovnem razmerju.

Včasih zbiramo podatke od tretjih ponudnikov podatkov ali iz javno dostopnih virov za namene preprečevanja pranja denarja, preverjanja preteklosti in podobne namene ter za zaščito našega podjetja in izpolnjevanje naših zakonskih in regulativnih obveznosti.

Kako uporabljamo vaše podatke

Vaše podatke lahko uporabljamo za naslednje namene:

 • za delovanje, administracijo in izboljšave naše spletne strani in poslovnih prostorov ter drugih vidikov našega poslovanja,
 • za izpolnjevanje naših zakonskih in regulativnih obveznosti ter za vlaganje in obrambo pravnih zahtevkov,
 • za delovanje, upravljanje, razvijanje in spodbujanje našega podjetja, predvsem odnosov z organizacijo, ki jo zastopate (če katero), ter povezanih transakcij – na primer za namene trženja in
 • za zaščito našega podjetja pred goljufijo, pranjem denarja, kršitvijo zaupnosti, kibernetskimi napadi, krajo lastniških materialov in drugimi finančnimi ali poslovnimi kaznivimi dejanji.

Občasno lahko pregledujemo vaše podatke, ki jih hranimo v naših sistemih – vključno z vsebino in drugimi informacijami, povezanimi z vašimi e-poštnimi sporočili in drugo komunikacijo z nami – za namene skladnosti in zaščite podjetja, kot je opisano zgoraj.

To lahko vključuje preglede za namene razkritja informacij, ki se nanašajo na pravdne spore in/ali preglede evidenc, relevantnih za notranjo ali zunanjo regulativno ali kriminalistično preiskavo.

V obsegu, ki ga dopušča veljavna zakonodaja, bodo tovrstni pregledi potekali na ustrezen in sorazmeren način ter bodo odobreni na ustrezni vodstveni ravni. Ti pregledi lahko vključujejo razkritje informacij državnim organom in nasprotnim strankam v pravdnem sporu, kot je opisano spodaj.

Vaše osebne podatke bomo obdelovali, samo kolikor je to potrebno za doseganje zgoraj opisanih namenov in samo če sklenemo, da vam obdelava podatkov ne škoduje ali posega v vašo zasebnost na način, ki bi bil v nasprotju z našim zakonitim interesom za doseganje teh namenov.

V izjemnih okoliščinah lahko zakon zahteva, da razkrijemo ali na kak drug način obdelamo vaše osebne podatke. Ko vas bomo prosili za podatke o vas, vam bomo povedali, ali je posredovanje zahtevanih podatkov potrebno za izpolnitev zakonske obveznosti ali je izključno prostovoljno in zato ne boste utrpeli nobenih posledic, če se odločite, da nam podatkov ne boste posredovali. V nasprotnem primeru morate predpostavljati, da podatke potrebujemo za namene poslovanja ali zagotavljanja skladnosti (kot je opisano zgoraj).

Če niste prepričani, zakaj Synlab potrebuje zahtevane podatke, stopite v stik s predstavnikom skupine Synlab in prosite za pojasnilo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Razkritje in mednarodni prenos vaših podatkov

Osebne podatke o vas lahko razkrijemo naslednjim osebam, kadar smo pridobili vaše soglasje ali kadar je to razumno potrebno za različne namene, določene zgoraj:

 • drugim članom skupine družb SYNLAB,
 • vašim sodelavcem znotraj organizacije, ki jo zastopate,
 • ponudnikom storitev, ki gostijo našo spletno stran ali druge sisteme informacijske tehnologije ali kako drugače hranijo ali obdelujejo vaše podatke v našem imenu (vključno z zdravniki in drugim zdravstvenim osebjem), in sicer pod strogimi pogoji zaupnosti in varnosti,
 • osebi, ki prevzame naše podjetje in sredstva ali njegove relevantne dele ali
 • v izjemnih okoliščinah: 1.) pristojnim regulativnim organom, organom pregona in drugim državnim organom ali nasprotnim strankam v pravdnem sporu v kateri koli državi ali območju ali 2.) ko razkritje zahteva zakon.

Razkritja podatkov, navedena v zgornjem odstavku, lahko vključujejo prenos vaših osebnih podatkov v tujino. Če sodelujete z nami v Evropskem gospodarskem prostoru (ali v Združenem kraljestvu, potem ko bo zapustilo Evropski gospodarski prostor), se morate zavedati, da to lahko pomeni prenos podatkov v države izven Evropskega gospodarskega prostora/Združenega kraljestva, kjer ne velja podobno stroga zakonodaja o varovanju zasebnosti. V teh primerih bomo pri prenosu osebnih podatkov drugim članom skupine SYNLAB ali našim ponudnikom storitev zagotovili, da bodo naše dogovore z njimi urejale pogodbe ali mehanizmi o prenosu podatkov, ki so zasnovani tako, da zagotavljajo, da so vaši osebni podatki zaščiteni (vključno, kadar je to primerno, po pogodbi z določili, ki jih je za ta namen odobrila Evropska komisija).

Stopite v stik z nami (glejte spodaj), če želite izvedeti, ali pogodbe, navedene v prejšnjem odstavku, obstajajo, in če bi v takem primeru radi videli njihovo kopijo.

Hramba in izbris vaših podatkov

Poskrbeti nameravamo, da bodo vaši osebni podatki točni in posodobljeni. Ko podatkov, ki jih hranimo o vas, ne bomo več potrebovali, jih bomo izbrisali.

Vaših podatkov ne bomo hranili več kot 1 leto po zadnji komunikaciji z vami, potem jih bomo izbrisali ali anonimizirali. Za več informacij nas kontaktirajte.

Upoštevajte, da lahko hranimo omejene podatke o vas, čeprav vemo, da ste zapustili organizacijo, ki ste jo zastopali, zato da lahko z vami ohranjamo neprekinjen odnos, če in ko bomo spet v stiku z vami, ko boste zastopali drugo organizacijo.

Vaše pravice

V skladu z zakonodajo o varstvu podatkov lahko imate pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, in do nekaterih povezanih podatkov. Prav tako lahko zahtevate popravek ali izbris netočnih osebnih podatkov.

Kadar koli lahko ugovarjate naši uporabi osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, v nekaterih drugih okoliščinah pa lahko imate pravico ugovarjati naši obdelavi nekaterih ali vseh osebnih podatkov (in zahtevate njihov izbris).

V nekaterih okoliščinah lahko imate tudi pravico do »prenosljivosti podatkov«, tj. da od nas zahtevate, da vaše osebne podatke prenesemo vam ali novemu ponudniku storitev.

Če želite uveljavljati katero od zgoraj navedenih pravic, nas kontaktirajte.

Prav tako lahko vložite pritožbo glede naše obdelave vaših osebnih podatkov.

Stopite v stik z nami

Veseli bomo vaših vprašanj, komentarjev in zahtev v zvezi s to izjavo o zasebnosti in obdelavo vaših osebnih podatkov.

Pošljite e-poštno sporočilo našemu lokalnemu pooblaščencu za varstvo podatkov na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Spremembe te politike

Vse prihodnje spremembe te izjave o zasebnosti bodo objavljene na naši spletni strani.

 

Zadnja posodobitev: 25.5.2018

Začetki in razvoj laboratorija Adria lab d.o.o.

Naši začetki segajo v leto 1993, ko smo v Ljubljani odprli prvi zasebni diagnostični laboratorij v Sloveniji z imenom Adria lab d.o.o. pod takratnim vodstvom gospe mag. Alenke Kržišnik. Začeli smo v prostorih na ulici Luize Pesjakove. Zaradi vedno večjega števila strank in obsega dela smo tamkajšnje prostore prerasli in laboratorij leta 2000 preselili v poslovno stavbo Lesnine na Parmovi ulici, kjer smo ostali kar 18 let. V letu 2018 smo bili zaradi prostorske stiske ponovno primorani v selitev laboratorija, tokrat v samostojno stavbo, bivšega Narta studia na Viču, kjer se trenutno nahajamo.   

Priključitev skupini SYNLAB

V letu 2007 smo se priključili skupini laboratorijev s skupnim imenom SYNLAB, ki združuje številne laboratorije v več kot 40 državah na 4 celinah in zaposluje več kot 20.000 ljudi, ki na leto opravijo približno 500 milijonov preiskav. SYNLAB predstavlja vodilni laboratorij na področju diagnostičnega testiranja v Evropi. Potrebe po modernih laboratorijskih preiskavah se z napredkom medicine neprestano povečujejo. Biti v družbi najsodobnejših laboratorijev nam omogoča, da svoje storitve ponujamo na najvišjem nivoju, v širokem obsegu ter po ugodnih cenah.

Nove poslovne enote in odvzemna mesta

V letu 2012 smo prevzeli laboratorij 3B lab v Celju in s tem odprli poslovno enoto laboratorija Adria lab d.o.o. na Vodnikovi ulici 3, kjer se nahaja še danes. Veliko povpraševanje po laboratorijskih storitvah nas je gnalo, da smo odprli še tri odvzemna mesta, dve na Štajerskem: v Mariboru in Celju v dvorcu Lanovž, ter eno na Primorskem v Kopru

 • Drage ženske, poskrbite zase in za svoje zdravje! Ne glede na to, ali ste stare 20, 30, 40, 50 ali 60 let - tukaj smo za vas, da vam pomagamo premagati vaše zdravstvene težave ali poskrbimo za preventivo, da boste še dolgo časa ostale v najboljši formi. 

  Preberite vse

 • Bolezni srca in ožilja so vodilni vzrok smrti po vsem svetu. Vendar pa se lahko prezgodnji smrti izognemo s preventivnimi pregledi in spremembo življenjskega sloga.

  Preberite vse

 • Kompleksno medsebojno delovanje ženskih spolnih hormonov igra izredno veliko vlogo pri plodnem potencialu ženske in njenih možnosti za zanositev. Preverite, kako!

  Preberite vse

 • Sindrom policističnih jajčnikov (PCOS) je zapleteno endokrino obolenje, ki ima pogosto negativen vpliv tako na plodno sposobnost, kakor tudi na splošno zdravstveno stanje ženske. 

  Preberite vse

 • Za ohranitev zdravja so poleg zdravega načina življenja bistvenega pomena tudi redni preventivni pregledi. Njihov namen je boljše poznavanje svojega zdravstvenega stanja in skrb za lastno zdravje.

  Preberite vse

Adria lab d.o.o. | Šestova ulica 2, 1000 Ljubljana  | e-mail: laboratorij@adrialab.si

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.