-->

Preiskave po preboleli okužbi s COVID-19

English Slovenian

Laboratorijske preiskave za spremljanje zdravstvenega stanja po preboleli okužbi COVID-19

Virus SARS-CoV-2 lahko pušča številne resne in neprijetne posledice še več tednov ali celo več mesecev po preboleli bolezni. Pri nekaterih ljudeh se namreč imunski sistem aktivira pretirano in povzroči hudo sistemsko vnetje, ki lahko prizadene različne organske sisteme in ima različne dolgoročne posledice na zdravje ljudi. Težave se ne pojavljajo samo pri težjih potekih bolezni, pač pa tudi pri mlajših bolnikih, ki so bolezen preboleli v blažji obliki.

Običajni simptomi po preboleli okužbi so utrujenost, glavoboli, bolečine v mišicah, otekanje sklepov, izguba mišične mase, težave imunskega sistema, težave s koncentracijo in mišljenjem, težave s spanjem, izguba las, pospešeno bitje srca, težave z dihanjem ter slabo počutje po telesni aktivnosti.

Hujše posledice se kažejo z vnetjem srčne mišice, s poškodbami na notranjih organih (jetra, ledvice) in motnjami v strjevanju krvi. Zaradi teh je povečano tveganje za nastanek pljučne embolije, srčnega infarkta in možganske kapi ter drugih venskih tromboz. Večini pa se zaradi bolezniCOVID-19 tudi poslabšajo predhodne kronične bolezni, kot na primer sladkorna bolezen, kronična ledvična bolezen, popuščanje srca in drugo.

Se tudi vaše zdravstveno stanje po preboleli bolezni COVID-19 še ni povrnilo v stanje pred okužbo?

Poskrbite zase in preverite delovanje pomembnih organov, na katerih lahko prebolela okužba z virusom SARS-Cov-2 pusti resne posledice.

Priporočamo naslednje krvne preiskave:

  • Splošna krvna slika: HEMOGRAM
  • Vnetni faktor: CRP
  • Faktor strjevanja krvi: D-DIMER
  • Jetra: AST, ALT, BILIRUBIN celokupni, PROTEINI, ALBUMINI
  • Ledvice: KREATININ, SEČNINA
  • Srce: CK, LDH, MIOGLOBIN, TROPONIN
  • Zaloga železa: FERITIN

Cena preiskav je 68,40 EUR (+2,50 EUR za odvzem krvi), SKUPAJ: 70,90 EUR

Za odvzem krvi je potrebno biti tešč.

Priporočamo vam, da se v primeru odstopanj vaših rezultatov od orientacijskih referenčnih vrednosti, posvetujete z osebnim zdravnikom.

=> Vrednost protiteles po preboleli okužbi Covid-19 ali po cepljenju lahko preverite s preiskavo Anti-SARS-CoV-2.

Ker vemo, da je zdravje dragoceno!

  

Adria lab d.o.o. | Šestova ulica 2, 1000 Ljubljana  | e-mail: laboratorij@adrialab.si

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.