Genetske preiskave

English Slovenian

Genetika je prihodnost medicine

Genetika je v zadnjih dveh desetletjih in pol postala izjemno pomembna veda, vpletena v vse veje medicine. Celoten načrt zgradbe in delovanja našega organizma je namreč zapisan v genih, ki jih podedujemo od svojih staršev in prednikov. Ta edinstvena kombinacija genov odloča tako o zunanjem izgledu kakor tudi o nagnjenosti k določenim boleznim ter občutljivosti na specifična zdravljenja.

Z genetskimi preiskavami do bolj poglobljenega znanja o delovanju svojega organizma

Zahvaljujoč velikemu znanstvenemu napredku na področju genetike in personalizirane medicine ter znanstvenim raziskavam, opravljenim na teh področjih, je danes mogoče s preučevanjem DNK pridobiti veliko informacij, ki so zelo pomembne za naše zdravje. Genetske analize nam omogočajo pregled določenih genov na molekuli DNK in nam podajo pomembne informacije o naši izpostavljenosti, reakciji na določene dejavnike ter tveganju za razvoj določenih bolezniDejansko nam tovrstne analize lahko dajo številne indikacije o kakršnih koli genetskih predispozicijah, ki vplivajo bodisi na razvoj določenih bolezni ali pa na primer na način presnove in uporabe snovi, ki jih zaužijemo ter celo na dovzetnost organizma in kože za zunanje dejavnike.

S preventivnimi ukrepi lahko preprečimo neugoden razvoj ali potek genetske predispozicije

Poznavanje teh informacij in pravilna razlaga teh podatkov omogočata izvajanje preventivnih strategij, ki lahko učinkovito preprečijo kakršno koli neugodno genetsko nagnjenost, na primer z izogibanjem določenih dejavnikov ali z rednim spremljanjem v obliki preventivnih pregledov.

To je popolnoma inovativen pristop: ciljno preprečevanje, ki temelji na genetski nagnjenosti.

Kot član skupine SYNLAB imamo tudi mi dostop do nekaterih inovativnih genetskih preiskav. Če preiskave, ki jo želite, ne boste našli na našem ceniku nas kontaktirajte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in preverili bomo možnost testiranja v naših partnerskih laboratorijih.

BRCA + 16 genes je genetska preiskava, ki iz vzorca krvi ali sline analizira 18 genov, povezanih z dednim rakom dojk, jajčnikov in maternične sluznice, ter zagotavlja zelo zanesljive informacije o morebitnem tveganju, da bo oseba zbolela za eno od naštetih vrst raka.

MyPGx je genetska preiskava, s katero boste izvedeli, kako se vaš organizem odziva na različna zdravila. Namenjena je optimizaciji terapije in zmanjšanju neželenih učinkov zdravil.

Adria lab d.o.o. | Šestova ulica 2, 1000 Ljubljana  | e-mail: laboratorij@adrialab.si

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.