Spletna izjava o zasebnosti

Zaposleni v Adria lab d.o.o., član skupine SYNLAB, se zavedamo in spoštujemo zasebnost strank in zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno in skladno z zakonodajo.

Ta izjava o zasebnosti podaja splošne informacije o tem, katere osebne podatke bi lahko obdelovali in zbirali o vas, kadar se znajdete v vlogi obiskovalca naše spletne strani ali poslovnih prostorov, ali ko pridete v stik z našimi sodelavci, dobavitelji ali drugimi poslovnimi partnerji. Zato vas prosimo, da to izjavo o zasebnosti pozorno preberete.

Podatki, ki jih zbiramo o vas

Zbiramo in obdelujemo lahko naslednje podatke o vas:

 • Podatki, ki nam jih posredujete: to so vaši podatki, ki nam jih posredujete, ko: izpolnjujete obrazce na naši spletni strani (ali druge obrazce, za katere vas prosimo, da jih izpolnite), nam izročite vizitko (ali kaj podobnega) ali komunicirate z nami po telefonu, pošti, e-pošti ali na drug način. Ti podatki lahko na primer vključujejo vaše ime in priimek, naslov, e-poštni naslov in telefonsko številko; podatke o vašem poslovnem razmerju s skupino Synlab ter podatke o vašem poklicu, ozadju in interesih.
 • Podatki, ki jih o vas zbirajo naša spletna stran in drugi sistemi: Med obiskom naše spletne strani se bodo o vas in vašem obisku samodejno zbirali nekateri podatki, vključno z naslovom internetnega protokola (IP), ki se uporablja za povezavo vaše naprave z internetom, in nekateri drugi podatki, kot so vrsta in različica vašega brskalnika ter strani, ki jih obiščete na naši spletni strani. Naša spletna stran lahko na vašo napravo prenaša tudi »piškotke«.

 

Če našim zaposlenim in drugim članom osebja pošiljate e-poštna sporočila, jih kličete po telefonu ali jim pošiljate druga elektronska sporočila, bodo naši sistemi informacijske tehnologije beležili podrobnosti o teh pogovorih, včasih tudi njihovo vsebino.

Drugi podatki: Nekatere podatke lahko zbiramo tudi iz drugih virov. Na primer: če smo v poslovnem razmerju z organizacijo, ki jo zastopate, nam lahko vaši sodelavci ali drugi poslovni stiki posredujejo nekatere vaše podatke, kot so vaši podatki za stik ali podatki o vaši vlogi v tem poslovnem razmerju.

Včasih zbiramo podatke od tretjih ponudnikov podatkov ali iz javno dostopnih virov za namene preprečevanja pranja denarja, preverjanja preteklosti in podobne namene ter za zaščito našega podjetja in izpolnjevanje naših zakonskih in regulativnih obveznosti.

Kako uporabljamo vaše podatke

Vaše podatke lahko uporabljamo za naslednje namene:

 • za delovanje, administracijo in izboljšave naše spletne strani in poslovnih prostorov ter drugih vidikov našega poslovanja,
 • za izpolnjevanje naših zakonskih in regulativnih obveznosti ter za vlaganje in obrambo pravnih zahtevkov,
 • za delovanje, upravljanje, razvijanje in spodbujanje našega podjetja, predvsem odnosov z organizacijo, ki jo zastopate (če katero), ter povezanih transakcij – na primer za namene trženja in
 • za zaščito našega podjetja pred goljufijo, pranjem denarja, kršitvijo zaupnosti, kibernetskimi napadi, krajo lastniških materialov in drugimi finančnimi ali poslovnimi kaznivimi dejanji.

 

Občasno lahko pregledujemo vaše podatke, ki jih hranimo v naših sistemih – vključno z vsebino in drugimi informacijami, povezanimi z vašimi e-poštnimi sporočili in drugo komunikacijo z nami – za namene skladnosti in zaščite podjetja, kot je opisano zgoraj.

To lahko vključuje preglede za namene razkritja informacij, ki se nanašajo na pravdne spore in/ali preglede evidenc, relevantnih za notranjo ali zunanjo regulativno ali kriminalistično preiskavo.

V obsegu, ki ga dopušča veljavna zakonodaja, bodo tovrstni pregledi potekali na ustrezen in sorazmeren način ter bodo odobreni na ustrezni vodstveni ravni. Ti pregledi lahko vključujejo razkritje informacij državnim organom in nasprotnim strankam v pravdnem sporu, kot je opisano spodaj.

Vaše osebne podatke bomo obdelovali, samo kolikor je to potrebno za doseganje zgoraj opisanih namenov in samo če sklenemo, da vam obdelava podatkov ne škoduje ali posega v vašo zasebnost na način, ki bi bil v nasprotju z našim zakonitim interesom za doseganje teh namenov.

V izjemnih okoliščinah lahko zakon zahteva, da razkrijemo ali na kak drug način obdelamo vaše osebne podatke. Ko vas bomo prosili za podatke o vas, vam bomo povedali, ali je posredovanje zahtevanih podatkov potrebno za izpolnitev zakonske obveznosti ali je izključno prostovoljno in zato ne boste utrpeli nobenih posledic, če se odločite, da nam podatkov ne boste posredovali. V nasprotnem primeru morate predpostavljati, da podatke potrebujemo za namene poslovanja ali zagotavljanja skladnosti (kot je opisano zgoraj).

Če niste prepričani, zakaj Synlab potrebuje zahtevane podatke, stopite v stik s predstavnikom skupine Synlab in prosite za pojasnilo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Razkritje in mednarodni prenos vaših podatkov

Osebne podatke o vas lahko razkrijemo naslednjim osebam, kadar smo pridobili vaše soglasje ali kadar je to razumno potrebno za različne namene, določene zgoraj:

 • drugim članom skupine družb SYNLAB,
 • vašim sodelavcem znotraj organizacije, ki jo zastopate,
 • ponudnikom storitev, ki gostijo našo spletno stran ali druge sisteme informacijske tehnologije ali kako drugače hranijo ali obdelujejo vaše podatke v našem imenu (vključno z zdravniki in drugim zdravstvenim osebjem), in sicer pod strogimi pogoji zaupnosti in varnosti,
  osebi, ki prevzame naše podjetje in sredstva ali njegove relevantne dele ali
 • v izjemnih okoliščinah:
  • pristojnim regulativnim organom, organom pregona in drugim državnim organom ali nasprotnim strankam v pravdnem sporu v kateri koli državi ali območju ali
  • ko razkritje zahteva zakon.

 

Razkritja podatkov, navedena v zgornjem odstavku, lahko vključujejo prenos vaših osebnih podatkov v tujino. Če sodelujete z nami v Evropskem gospodarskem prostoru (ali v Združenem kraljestvu, potem ko bo zapustilo Evropski gospodarski prostor), se morate zavedati, da to lahko pomeni prenos podatkov v države izven Evropskega gospodarskega prostora/Združenega kraljestva, kjer ne velja podobno stroga zakonodaja o varovanju zasebnosti. V teh primerih bomo pri prenosu osebnih podatkov drugim članom skupine SYNLAB ali našim ponudnikom storitev zagotovili, da bodo naše dogovore z njimi urejale pogodbe ali mehanizmi o prenosu podatkov, ki so zasnovani tako, da zagotavljajo, da so vaši osebni podatki zaščiteni (vključno, kadar je to primerno, po pogodbi z določili, ki jih je za ta namen odobrila Evropska komisija).

Stopite v stik z nami (glejte spodaj), če želite izvedeti, ali pogodbe, navedene v prejšnjem odstavku, obstajajo, in če bi v takem primeru radi videli njihovo kopijo.

Hramba in izbris vaših podatkov

Poskrbeti nameravamo, da bodo vaši osebni podatki točni in posodobljeni. Ko podatkov, ki jih hranimo o vas, ne bomo več potrebovali, jih bomo izbrisali.

Vaših podatkov ne bomo hranili več kot 1 leto po zadnji komunikaciji z vami, potem jih bomo izbrisali ali anonimizirali. Za več informacij nas kontaktirajte.

Upoštevajte, da lahko hranimo omejene podatke o vas, čeprav vemo, da ste zapustili organizacijo, ki ste jo zastopali, zato da lahko z vami ohranjamo neprekinjen odnos, če in ko bomo spet v stiku z vami, ko boste zastopali drugo organizacijo.

Vaše pravice

V skladu z zakonodajo o varstvu podatkov lahko imate pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, in do nekaterih povezanih podatkov. Prav tako lahko zahtevate popravek ali izbris netočnih osebnih podatkov.

Kadar koli lahko ugovarjate naši uporabi osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, v nekaterih drugih okoliščinah pa lahko imate pravico ugovarjati naši obdelavi nekaterih ali vseh osebnih podatkov (in zahtevate njihov izbris).

V nekaterih okoliščinah lahko imate tudi pravico do »prenosljivosti podatkov«, tj. da od nas zahtevate, da vaše osebne podatke prenesemo vam ali novemu ponudniku storitev.

Če želite uveljavljati katero od zgoraj navedenih pravic, nas kontaktirajte.

Prav tako lahko vložite pritožbo glede naše obdelave vaših osebnih podatkov.

Stopite v stik z nami

Veseli bomo vaših vprašanj, komentarjev in zahtev v zvezi s to izjavo o zasebnosti in obdelavo vaših osebnih podatkov.

Pošljite e-poštno sporočilo našemu lokalnemu pooblaščencu za varstvo podatkov na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Spremembe te politike

Vse prihodnje spremembe te izjave o zasebnosti bodo objavljene na naši spletni strani.

Zadnja posodobitev: 25.5.2018

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.