Pomen gibanja za zdravje

Redna in zmerna telesna aktivnost je koristna za naše zdravje. Poleg tega, da pomaga pri preprečevanju najrazličnejših kroničnih bolezni, je dobra tudi za psihično zdravje in dvig splošne telesne odpornosti. Lahko rečemo, da si z gibanjem krepimo tako mišice, srce in dušo kot imunski sistem.

Zdravstvene težave športnikov

Vedno večje ambicije in želja po rezultatih lahko tako rekreativne kot profesionalne športnike ženejo čez mejo zdravega treniranja. Vsakodnevni intenzivni napori lahko pomenijo obremenitev za srce in druge organske sisteme. Športniki načeloma veljajo za zdravo populacijo, vendar zaradi pogostosti in intenzivnosti treningov nemalokrat trpijo zaradi različnih zdravstvenih težav. 

Zdravi športniki za boljše rezultate

Ključ do uspeha vsakega športnika je poleg dobre telesne pripravljenosti tudi dobro zdravstveno stanje. Po slovenski zakonodaji je preventivni zdravstveni pregled enkrat na leto obvezen za vse kategorizirane športnike. Rekreativni športniki pa se za preventivne preglede ne odločajo pogosto, čeprav se intenzivnost treningov pri nekaterih skoraj ne razlikuje od intenzivnosti pri kategoriziranih športnikih.

Preventivni pregledi športnikov

Pri vpogledu v zdravstveno stanje posameznika so nam v pomoč laboratorijske preiskave. Z njimi lahko odkrijemo dejavnike tveganja in morebitne skrite težave. Te v vsakdanjem življenju morda ne povzročajo nobenih težav, vendar se lahko zaradi obremenitev pri športu poslabšajo in vodijo v resne zdravstvene težave.

V ta namen smo pripravili dva preventivna pregleda, s katerima lahko preverite svoje zdravstveno stanje.

PAKET ŠPORT

Posebej za športnike zasnovan paket je namenjen tako rekreativnim kot profesionalnim športnikom. Z njim preverite vaše splošno zdravstveno stanje, ledvično funkcijo in vnos beljakovin, za športnike zelo pomembno železo in zalogo železa ter s srčnim označevalcem morebitno pretiravanje z vadbo.

Paket vključuje naslednje preiskave: hemogram, CRP, sečnina, kreatinin, železo, feritin in CK.

CENA PAKETA: 17,00 EUR

Pridete lahko brez naročanja in na tešče.

PAKET ŠPORT +

Nadgradnja paketa Šport je paket Šport +, ki je prav tako namenjen rekreativnim in profesionalnim športnikom. Z njim preverite vaše splošno zdravstveno stanje, stanje eritropoeze, jeter, ledvic in vnosa beljakovin, za športnike zelo pomembno železo in zalogo železa ter s srčnim označevalcem morebitno pretiravanje z vadbo. Poleg tega preverite še stanje hidracije, pomembnih vitaminov, mineralov in hormonov.

Paket vključuje naslednje preiskave: hemogram, retikulociti, CRP, sečnina, kreatinin, železo, feritin, CK, klor, kalij, natrij, kalcij, fosfat, magnezij, AST, ALT, vitamin B12, folna kislina, kortizol, testosteron (moški).

CENA PAKETA: 65,00 EUR - ženske, 75,00 EUR - moški

Na odvzem krvi pridite tešči, naročanje ni potrebno.

Ker vemo, da je zdravje dragoceno!

 

Zloženka PAKET ŠPORT

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.