Drage ženske, poskrbite zase in za svoje zdravje! Ne glede na to, ali ste stare 20, 30, 40, 50 ali 60 let - tukaj smo za vas, da vam pomagamo premagati vaše zdravstvene težave ali poskrbimo za preventivo, da boste še dolgo časa ostale v najboljši formi. 

Vloga žensk

"Ženske podpirajo kar tri vogale pri hiši". To je star ljudski pregovor, iz katerega je razvidno, da so se vrednosti žensk v družbi zavedali že naši predniki. Skrb za družino, kopica gospodinjskih opravil, poleg tega pa služba in še kaj. Da boste pri svojem delu uspešne je seveda zelo pomembno, da ste zdrave in močne, pa tudi pomirjene, zadovoljne in izpopolnjene.

Pomen zdravja žensk 

Vsa opravila, ki si jih ženske zadate znajo biti naporna. Poleg tega želite biti tudi urejene in uspešne na vseh področjih. Zaradi nenehne skrbi in stiske s časom se pogosto pojavi preobremenjenost, ki na dolgi rok vodi v kronično utrujenost, ta pa lahko prispeva k razvoju mnogih bolezni sodobnega časa. Prav tako ste za določene bolezni ženske zaradi bioloških in fizioloških razlik bolj dovzetne kot moški

Ne glede na to, ali ste stare 20, 30, 40, 50 ali 60 let - tukaj smo za vas, da vam pomagamo premagati vaše zdravstvene težave ali poskrbimo za preventivo, da boste še dolgo časa ostale v najboljši formi.

Poskrbite za svoje zdravje in dobro počutje ter izberite pravo preiskavo zase!

Zaščitite svoje spolno zdravje

Med nami krožijo različne spolno prenosljive okužbe, zato imajo lahko nezaščiteni spolni odnosi z nepoznano osebo ali pogosto menjavanje spolnih partnerjev resne posledice za naše zdravje. Okuženi se okužbe dostikrat sploh ne zaveda, saj lahko ta poteka povsem brez bolezenskih znakov. Prepozno odkrite oziroma nezdravljene okužbe pa lahko privedejo do hudih zdravstvenih zapletov in poškodb različnih organov, nekaterih vrst raka in neplodnosti, pri okuženi noseči ženski pa lahko pride do okužbe plodu, splava ali rojstva novorojenca s hudimi okvarami. Odločite se za testiranje na spolno prenosljive okužbe, kar vam bo prineslo mir in brezskrbnost. Če so namreč odkrite dovolj zgodaj, je večino teh bolezni mogoče uspešno pozdraviti ali vsaj omiliti njihov potek. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

Vas skrbijo neredne menstruacije in drugi simptomi PCOS

Sindrom policističnih jajčnikov (PCOS) je zapleteno endokrino obolenje, ki ima pogosto negativen vpliv ne le na plodno sposobnost, ampak tudi na splošno zdravstveno stanje ženske. Predstavlja enega izmed najpogostejših razlogov za zmanjšano plodnost oz. neplodnost in prizadene od 8 do 15 % žensk v rodni dobi. Krvna slika s hormonskim stanjem ženske, lahko v kombinaciji z ultrazvočno diagnostiko in ginekološko anamnezo, specialistu omogoči točnejšo postavitev diagnoze. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

Pričakujete otroka?

Razmislite o naprednem predrojstvenem testu neoBona, ki zazna najpogostejše genetske nepravilnosti z več kot 99-odsotno natančnostjo. neoBona je najbolj izpopolnjen in zanesljiv predrojstveni test (NIPT) na tržišču. Bodočim staršem nudi gotovost, saj odkrije možne kromosomske nepravilnosti pri plodu že od 10. tedna nosečnosti. Z več kot 99-odstotno gotovostjo lahko zazna kromosomske nepravilnosti, kot so Downov sindrom, Edwardsov sindrom in Petauov sindrom. Obenem preiskava ne predstavlja nobenega tveganja za plod, saj je neinvazivna. Za preiskavo je potreben le vzorec krvi nosečnice. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

 Ali so v vaši družini pogosto prisotna rakava obolenja?

Ocenite tveganje za raka dojk, jajčnikov in maternične sluznice z genetskih testom BRCA+16 Genes. BRCA + 16 Genes je genetska preiskava, ki iz vzorca krvi analizira 18 genov, povezanih z dednim rakom dojk, jajčnikov in maternične sluznice, ter zagotavlja zelo zanesljive informacije o morebitnem tveganju, da bo oseba zbolela za eno od naštetih vrst raka. Dedni rak dojk ali jajčnikov je pogosto povezan z mutacijami genov BRCA1 in BRCA2. Omenjena gena delujeta kot zaviralca rasti tumorjev in s tem preprečujeta razvoj raka. Če gena mutirata, izgubita svojo funkcijo in ne moreta več preprečevati ali ovirati nastanka tumorjev. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

Si želite zanositi?

Preverite rezervo svojih jajčnih celic s preiskavo AMH. Pri ženskah AMH igra pomembno vlogo pri rasti in razvoju jajčnih foliklov v jajčnikih. Ob rojstvu so vrednosti AMH komaj zaznavne, najvišje vrednosti dosežejo po puberteti in se postopno znižujejo z leti. V času menopavze vrednosti AMH ne zaznamo več. Določanje vrednosti AMH je pomembno pri oceni zaloge jajčec (ocena plodnosti). Cena preiskave: 35,00 eur (+2,50 eur za odvzem krvi).

Se soočate z vročinskimi oblivi in nočnim potenjem?

Ti dve neprijetnosti sta običajno eni prvih asociacij, ko pomislimo na obdobje menopavze. Lahko pa se pojavita tudi ločeno od menopavze in nakazujeta na kakšno bolezensko stanje. Z analizo hormonov lahko pridobite vpogled v svoje hormonsko stanje in pridobite bolj jasno sliko vzrokov za vaše težave. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

Ne pozabite na skrb za zdrave kosti 

Osteoporoza je pogosta bolezen starejših, ki prizadene tako ženske kot moške, je pa pri ženskah kar do trikrat pogostejša. Je presnovna bolezen okostja, katere glavni značilnosti sta zmanjšana kakovost in količina kostne mase. Praviloma se prične razvijati tiho in neopazno in pogosto ostane neprepoznana do prvega osteoporoznega zloma. Za učinkovit boj proti bolezni je pomembno, da posameznik že v mladosti skrbi za dobro kostno maso, zlasti z dovolj kalcija in vitamina D ter z zdravim načinom življenja in veliko gibanja. Poskrbite zase in preverite dejavnike tveganja za razvoj osteoporoze. Več informacij lahko najdete TUKAJ.

Zagotavljamo vam natančne in zanesljive rezultate, ki vam bodo pomagali ostati na poti do zdravja in dobrega počutja.

Kontaktirajte nas za več informacij.

Ker vemo, da je zdravje dragoceno!

Želimo vam zagotoviti, da boste uživali v brskanju po naši spletni strani in imeli prijetno izkušnjo z njo. V ta namen to spletno mesto na vaš računalnik zapiše majhne datoteke imenovane "piškotki", s katerimi zbira informacije o vaši uporabi naše spletne strani. S klikom na gumb "OK" omogočite delovanje piškotkov na tej spletni strani.